ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΜΑΣ

ΆθερμηΕπεξεργασία

Στη μελισσοκομία συναντάται συχνά η πρακτική της θέρμανσης το μελιού για την αποκρυστάλλωση και μείωση της υγρασίας του. Όταν όμως το μέλι θερμανθεί, χάνει τη θρεπτική αξία του. Για αυτό και εμείς πολύ συνειδητά δεν θερμαίνουμε ποτέ το μέλι σε κανένα στάδιο, από τον τρύγο μέχρι την τυποποίησή του.

Έτσι το Pure Mother Bee δεν είναι μόνο πολύ νόστιμο, αρωματικό και γευστικό, αλλά και πολύ θρεπτικό.

TIPS

Το ίδιο ισχύει και για εσάς. Εάν κάποια στιγμή το μέλι σας κρυσταλλώσει, πρέπει να το θερμάνετε με πολλή προσοχή για να μην χάσει τη θρεπτική αξία του. Μόνο σε μπεν μαρί και η θερμοκρασία να μην υπερβαίνει τους 40°C.
ΤΑ <span>ΜΥΣΤΙΚΑ </span>ΜΑΣ

Φύλλα Κηρήθραs
από 100% Φυσικό Κερί Μέλισσαs

Τα τελευταία χρόνια έχει διαδοθεί ιδιαίτερα η χρήση τεχνητών φύλλων κηρήθρας με κερί διάφορων ποιοτήτων και προελεύσεων, ενώ κάποια από αυτά περιέχουν προσμίξεις με άλλες τεχνητές ουσίες, όπως παραφίνη (παράγωγο πετρελαίου).

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο και προκειμένου να έχουμε πλήρη έλεγχο της ποιότητας αλλά και της προέλευσης των κηρήθρων, επινοήσαμε μία δική μας διαδικασία. Χρησιμοποιούμε κερί από απολεπίσματα, τα λεγόμενα «σφραγίσματα κεριού» που έχουν φτιάξει οι μέλισσές μας.

Το στραγγίζουμε, το καθαρίζουμε και στη συνέχεια το θερμαίνουμε – λιώνουμε και περιχύνουμε το καλούπι που θα λειτουργήσει ως βάση στήριξης της κηρήθρας.

Αυτή η διαδικασία απαιτεί περισσότερο χρόνο και κόπο, αλλά αυτές οι μικρές λεπτομέρειες είναι που «εξασφαλίζουν την αγνότητα» και κάνουν τη διαφορά στη γεύση και το άρωμα του Pure Mother Bee.

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK